Om webbplatsen | Kontakt

Pensionärsorganisationerna har rekryteringsproblem!

Alla organisationer och föreningar har uppenbara rekryteringsproblem. Detta inkluderar pensionärsorganisationer och politiska partier och min bedömning är att de kommer att dö den sk. sotdöden. Den organisation som först förändrar sig kommer att nå stora framgångar. Vilka organisationer är det som växer, jo det är de som finns på nätet med lösa konturer och snabb kommunikation.

Några år till håller nuvarande föreningsstruktur och den kommer att successivt att förändra sig genom sociala medier och nya strukturer har redan skapats. Det finns en konservatism i alla föreningar oavsett storlek och det är förnyarnas skyldighet att ”köra över” de som vill ha det som det varit. Det mesta är gratis på nätet och pensionärsorganisationerna måste som artisterna finna andra former för finansiering. Snart kommer organisationsfildelning för pensionärer och det blir avgiftsfritt medlemskap.

Nu kallar man till möten via kommunikation på Facebook utan stiliga kallelser och byråkratiska dagordningar.  Det är mötet, aktiviteten som är det viktiga inte formerna för att skapa och dokumentera mötet. Förr ställdes frågan om ”mötet antog förslaget”, nu beslutas det genom att ”klicka på gilla”. Det hette förr ”mötet beslutade anta förslaget”och ”klicket är numera klubbslaget”. Det är dags att vakna, något har hänt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading