Om webbplatsen | Kontakt

Pessimisten!

Man kan inte säga att jag sliter ut teaterbänkarna. Häromdagen var jag på en entimmes- och enmansföreställning genom Riksteatern i en av Stockholms bygdegårdar. Jag & min Pessimist var föreställningens namn. Teater Scratch och Charlotte Lindmark stod för skådespeleriet. Du kan hitta mer om föreställningen på You Tube.

Normalt står jag ut tre minuter med pessimister och sega människor. I den här pjäsen var pessimisten minst sagt trögtänkt, utan extremt snabb i repliken och giftig som en kobra. Att jag inte gick efter tre minuter berodde på att pessimisten efter ett tag blir en skojig figur som man skrattar åt. Den långsamme somnar jag snarare av.

Kanske skulle jag under åren i större omfattning ha gapskrattat när pessimisterna börjat med sitt kväkande. Oftast har jag inte orkat lyssna på dem. Visst kan det ibland vara bra med lite återhållsamhet men överdrivs det bör man le och gå vidare. Som tur är så finns det inte så många extrempessimister men det är kul att de kan bidra till en tänkvärd komedi.

Ett ordspråk är att optimisten uppfann flygmaskinen och pessimisten fallskärmen och båda behövs. Den senare i mindre omfattning som tur är. En egen fundering är att optimisten uppfann dörren och pessimisten låset.

Allting är möjligt och kan humlan flyga över mitt eftermiddagskaffe så är nog inte sista uppfinningen gjord och inte heller sista steget i evolutionsprocessen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading