Om webbplatsen | Kontakt

Politikerna döljer eller förstår inte sanningen i pensionsfrågan!

Det är positivt att regeringen tar tag i straffbeskattningen av pensionärerna och den borgerliga alliansen har det bästa budet hittills. Det är trågigt att se att den S märkte vice ordföranden Veronica Palm i socialförsäkringsutskottet av valtekniska skäl tackar nej till en kompromiss i den viktigare nivåfrågan. En liten summa, men ändå det visar på ett föråldrat synsätt av en ung politiker.

Det är i nivåfrågan och den bristande följsamheten till löneutvecklingen som pensionsproblematiken ligger. Här har alla riksdagspolitiker och de avtalsslutande parterna ansvaret. De tiger som muren om den medvetna urholkningen av pensionerna och det är bara en liten krets de behöver måste ta sakdebatten med.

Flertalet av politikerna, arbetsmarknadens parter och de flesta pensionärerna begriper inte hur dåligt uppräkningssystemet är konstruerat. Pensionärerna ser en minskning i ”pensionskuvertet” men den sker så långsamt så när det framstår som ett problem då är det för sent. Det är som att börja bada i kallt vatten, det tar lång tid innan man blir kokt om man ökar temperaturen sakta men då är det för sent.

Under fliken Veteraner ovan och under rubriken ”Några fakta i pensionsdebatten” kan du få fakta om pensionssystemet. Använd gärna artikeln i valrörelsen och begär svar av dem du tänker rösta på. SPRF:s pensionsexpert har tagit fram underlaget. Intressant i sammanhanget är att en av grundarna av SPRF var en tulltjänsteman i Helsingborg. Han såg redan på 1930-talet vartåt ”det barkade”.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading