Om webbplatsen | Kontakt

Satsa på cancerforskningen!

Idag skriver några cancerforskare i DN att det behövs mer klinisk forskning för att komma närmare en lösning av cancergåtan. Vi har alla vänner som har råkat ut för cancersjukdomen och de flesta av oss drabbas förr eller senare men kanske dör av någon annan ålderssjukdom. Numera kan cancersjukdomen botas i många fall men det är förenat med svåra och jobbiga ingrepp och stort psykiskt lidande.

Om forskarna i denna för mänskligheten viktiga fråga tycker att vi forskar för lite då har de i alla fall mitt stöd. EU slösar bort våra pengar på jordbruksstöd som är en ålderdomlig och fullständigt onödig utgift. I Sverige hade vi växt ifrån jordbruksstödet när vi gick in i EU och förpassades då minst 15 år tillbaka i tiden. Börja med att ta bort stödet till tobaks- och vinproducenterna. Det finns ytterligare produkter som fett och socker som snarare skulle beskattas än få bidrag.

Jag har tidigare sagt att vi också behöver ett särskilt Nobelpris till cancerforskningen och det räcker EU:s jordbruksstöd också till. Avskaffandet av de byråkratlöner som går till detta fullständigt meningslösa stöd räcker till ett rejält Nobelpris. Det är hög tid att sätta ett femårsperspektiv på att lösa cancerplågan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading