Om webbplatsen | Kontakt

Ska Jas jaga kråkor i Libyen!

Ett anmärkningsvärt beslut att svenska Jas i princip skall jaga fåglar i Libyen för 200 miljoner kr.
Det lär väl inte vimla av flygplan över Libyen och skall man åka då måste ju flygplanets hela kapacitet användas. Min uppfattning är att vi inte skall vara där och den delar jag med Sverigedemokraterna och det är strongt att de har den uppfattningen när även vänstern godkänner krigsinsatser.

När Sverige var en stormakt och svenska pojkar dog hordvis på slagfälten och i krigsrelaterade sjukdomar var åtminstone den beslutande kungen med i striderna och smitthärdarna. Nu sitter beslutande regering och riksdagsmän på sina rumpor och skickar ut sina väljare i strid. Det vore lämpligt att ett antal av de folkvalda tvingades delta i strid för legitimera sina beslut i Riksdagen. Förmodligen en helt orimlig tanke i Sverige.

Utan folkomröstning har vi ändrat vår krigsstrategi på senare och vi är nu med i samma klubb som USA m.fl. och är världspolis. Vi har inte den killerinstinkt och traditionen av krig de senaste 200 åren och bör därför avstå. Det är också fel att kritisera dessa länder hade det inte varit för USA stora insatser 1945 hade vi haft en stollig diktator här också.

Skall vi delta i strid utomlands utanför närområdet och landets försvar då skall det folkomröstas i den viktiga frågan. De här besluten när vi i princip går i krig ligger ovanför de folkvalda ansvarsområde i en demokrati.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading