Om webbplatsen | Kontakt

Skall vi ha tiggare i det här landet?

Jag åker inte tunnelbana så ofta men varje gång så kommer det tiggare. Ibland är det falskspelande dragspelare och mest utlänningar men nu är det mer av nedgångna svenskar. Idag var det kvinnor och åtminstone hade den ena ett mycket härjat yttre, sannolikt både narkoman och f.d. prostituerad som sannolikt varit riktigt vacker tidigare.

Ibland ångrar jag mig att jag inte bidragit med någon tia men det finns de som spelar tiggare och förstör för de riktigt behövande. Det är hög tid att få bort tiggarna och vårt samhälle har råd att ta hand om de som kommit snett här i samhället. Som svensk skäms jag över tiggarna i tunnelbanan. De som fejkar sin fattigdom skall avlägsnas och de verkligen behövande måste hjälpas.

Visst finns det de som är psykiskt sjuka och vill leva den här sortens liv men de måste hjälpas. I New York såg jag en man som åt ur soporna utanför en restaurang. En välklädd man med familj gav mannen en 20 dollarsedel men han fortsatte att äta ur soporna och det var sannolikt ett psykfall. Låt oss inte hamna i den situationen.

Det är hög tid att sociala myndigheter tar tag i tiggeriet och regeringen gör något. Det behövs ett förbud mot tiggeriet och ett system för att ta hand om de som verkligen har det svårt. De andra mår bra av ett fängelsestraff  med fritt husrum och gratislunch. Jag tror att vi som sitter i tunnelbanevagnen skall ställa en fråga till tiggaren och be den berätta sin livshistoria och sedan värdera den, sen är det dags att ta upp börsen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading