Om webbplatsen | Kontakt

Snart är halkan här!

Det är nästan så man längtar efter isgator när man ser trafiken i Stockholmsområdet. Folk kör slalom och hetsar sig fram om det vore den sista dagen på jorden. Kör man släp så vräker sig bilar in omedelbart framför dragfordonet så bromsen måste nyttjas ständigt. Regeln är att man skall se bilen man kör om i backspegeln innan man kör in i filen är som bortglömd. Den som kör ett släp kan aldrig räkna med något hänsynstagande.

Blir det isgata så släpper sådana beteenden efter första dagens halka och första krocken. Jag tycker det börjar bli för bedrövligt i trafiken och efter det jag tog körkort för tungt släp så fick jag en bättre syn på vett i trafiken. Det är nyttigt att ta om körkortet även om man har kört hundratusentals mil dagens utbildning är faktiskt bra och modern och skapar eftertanke. Det behövs någon form av uppsträckning och vidareutbildning och det är inte de äldre som i första hand behöver det.

Jag har inte sett en trafikpolis på fem år i mina trakter. De som finns kvar är väl upptagna med att köra eskorter av mer eller mindre viktiga besök och annat viktigt inre arbete. Några fler övervakningskameror kanske skulle lugna ner hetsen något i avvaktan på en ny generation trafikpoliser.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading