Om webbplatsen | Kontakt

Soppensionsavdrag för pensionärer?

Visst är det bra med återvinning men det måste kunna ske på ett smidigt sätt. Idag måste sopföretagen tjäna stora pengar på att vi släpar tonvis med metaller och annat till återvinningsstationerna. Nu blir det tvång på att sortera matavfallet också och jag frågar mig varför. Det måste gå lika bra att bränna eländet och få energi den vägen.

Nu vill man ha mer biogas och då finns det pengar att tjäna på detta och vips skall vi börja sortera ut matavfallet så att sopföretaget kan tjäna ännu mer pengar. De tar dessutom ut en extra avgift för en ny jättesoptunna. Jag har min kompost och tillsammans med alla katter så hålls råttorna och kråkorna borta.

Nu blir det ju kallare så då tar det lite längre tid att bli av med krabbskalen i komposten. Kanske hade det varit bättre att bränna eländet. Nu blir det ju inte så mycket avfall hos pensionärerna vi äter nästan upp benen i steken och skalen på apelsinerna av ekonomiska skäl. Vi pensionärer borde därför ha en lägre sopavgift eller ett soppensionsavdrag i deklarationen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading