Om webbplatsen | Kontakt

Stå i kö en filosofisk utmaning!

Räkna alltid med att du står i fel kö hela livet då blir det ett nöje att köa. Bli definitivt aldrig arg för att någon har glömt att betala för påsen och återkommer med detta efter att ha betalt. Många av oss lägger alltid streckkoden åt rätt håll så det blir lättare för kassörskan och går fortare, andra har inte en tanke åt det hållet. Jag tycker det är bäst att skanna varorna själv och lägga dem i väskan direkt. Att så i en kö utanför en krog en kall vinterkväll är förnedrande och inget för mig då blir det hellre en varmkorv.

Att stå i kö kan vara att njuta av livet, tiden går inte så fort och då känner man att man lever. Konstatera bara självklarheten att vi människor allihop olika oavsett inom eller mellan kön, ras och vad det nu kan vara. Det går ju att iaktta samtala och ha trevligt i kön men då går ju tiden å andra sidan fortare och då får man fundera över vilket förhållningssätt som är bäst vid köstående. Att bli arg eller kommentera sina medmänniskors beteenden blir bara negativt och ger förhöjt blodtryck och en sämre livskvalité. Har man rätt förhållningssätt kan det vara en förmån att stå i kö.

För den som inte vill njuta av en kö så är det bara att vara först ute på morgonen om det inte är rea. Detsamma gäller den som inte vill vara med om morgonrusningen, åk kl. 5 till jobbet och hem kl. 1430 eller kl. 2130. För oss som är pensionärer och vill njuta av köerna är det bara att välja tid. Varför har vi så bråttom, är det månne för att hinna i tid till det sista andetaget.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading