Om webbplatsen | Kontakt

Svenska EU-politiker ett totalt misslyckande!

Gång på gång rapporteras det från EU-parlamentet om tossigheter och ålderdomliga förslag och åsikter. Nu senast är det ett genomslag från den katolska kyrkan och Vatikanen. Det är för mig helt obegripligt att EU nu tänker lägga sig i våra aborter och våra regler kring detta. Att ett ålderdomligt och överspelat påvedöme med tillhörande Vatikanen är emot aborter är begripligt men inte förståeligt. Det är däremot för mig obegripligt att den typen av verksamhet och irrläror kan finna gehör i ett modernt samhälle i Europa.

Att EU-parlamentariker går på Vatikanens myter är dock obegripligt och att svenska EU-politiker inte reagerar kraftigare är ännu mer obegripligt. Det är i mina ögon en bunt jasägare allihop som helst äter gott och dricker vin runt Grand de Plats. Är vi med i EU då måste vi utnyttja vårt medlemskap och visa tänderna när förlegade förslag kommer upp på agendan. Så här kan vi inte ha det gång på gång och framöver, antingen utnyttjar vi vårt medlemskap eller så går vi ur. Vitsen med att vara med i en ”förening” är att utnyttja medlemskapet för egna och gemensamma fördelar och kunna påverka utvecklingen totalt.

Det svenska regeringskansliet växer också ohämmat och här gör Reinfelt ett riktigt dåligt jobb. Sossarna var bättre på att hålla ner en byråkrati som nu växer som en cancersvulst. Det är bara att beskära och bestråla. Vi behöver de offentliga resurserna i operativa verksamheter till medborgarnas tjänst, inte i Regeringskansliet och centrala myndigheter. Nu har vi ett nationellt parlament med tillhörande byråkrater och ett EU-parlament med tillhörande byråkrater. Både i Sverige och EU går det utan vidare att skära bort 30% av alla byråkrater och parlamentariker. Det här gör mig skitförbannad och vem skall göra det reella jobbet i Europa i framtiden??

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading