Om webbplatsen | Kontakt

Syndrom ett ord i tiden?

Det vimlar av olika syndrom och Googlar man på ordet så tycks mänskligheten vara indelad i olika syndrom. Förmodligen tillhör vi alla olika syndrom och det känns bra att inte veta vilket syndrom som just jag faller under. Min fundering är om det behövs  en sån här klassificering av människor och att allt måste diagnostiseras.

Min erfarenhet är att alla människor kan bidra till något oavsett vilken syndrom som vi blivit inplacerade i. Vad jag vet så finns det ingen ”Gunnhedens syndrom” men det är väl för enkelt att diagnostisera sig själv. För det första måste man hitta en förkortning som ingen förstår så det får väl bli ”guhe”. Sen är det själva syndromen och här gäller det att hitta en brist eller varför inte möjlighet.

En ingång i ”guhe” kan vara att göra allt själv och inte se några begränsningar till sin förmåga, kunna allt, inte ge sig och tala mycket högt. Det blev kanske för mycket eftersom en syndrom är en enstaka egenskap som oftast slår ut eller inkluderar en människa i eller från gemenskapen. Det är skillnad på ”Stockholmssyndromet” och ”Aspergers Syndrom”.

 Syndrom är i alla fall ett spännande ord som skapar förväntningar och dramatik.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading