Om webbplatsen | Kontakt

Tack till alla bloggläsare och till mig själv för ett pensionärsår!

Idag är det exakt ett år sedan jag började skriva mina kåserier på den här sidan. Det är också lika lång tid sedan jag gick med avtalspension från tullverket. Jag har skrivit någonting nästan varje dag med möjligtvis några undantag. Det har varit bra för hjärnan att skriva och hålla igång pekfingrarna på tangentbordet. En del inlägg är väl inte i världsklass medan några är jag riktigt stolt över.

Att skriva blogg är ju inte riktigt lika förpliktigande när det gäller saklighet som att skriva ett officiellt dokument. Det är mer ”ett snackforum” och det tror jag vi börjar vänja oss vid även om officiella personer tas på orden de skriver. Ordet har ju blivit mer vaktat sedan det började spelas in och det kom i tryckt form. En hel del mustigheter har försvunnit. Jag hoppas verkligen bloggandet kan bidra till ett mustigare språkbruk.

Att vara pensionär är en stor omställning, det är en vandring från centrum till en mer perifer utsiktspost. Det gäller att ha meningsfull sysselsättning annars tror jag man far illa. Att bara gå hem och vila är livsfarligt. Det gäller att ha både hjärna och kropp i fullt arbete och helst sådant som man inte gjorde förr. Egentligen är det samhällsslöseri att inte ta tillvara pensionärerna mer än man gör.

Världen har en utmaning i att ta tillvara en stor resurs pensionärer på ett annat sätt än det sätt dagens arbetsliv är uppbyggt. Det fungerade i det gamla bondesamhället och det behövs ett filosofiskt tänkande för dagens och kommande samhällen där den andra delen av livet tas tillvara i samhällets alla delar. Här har pensionärsorganisationerna ett stort uppdrag för ingen annan kommer att göra det.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading