Om webbplatsen | Kontakt

Tomater o gurka är dyrt vatten!

Dagens tomater och gurka smakar ingenting på vintern. Förmodligen beror det på att de inte längre växer i jord utan bara tillförs någon form av näringslösning. Så är det åtminstone när det gäller paprika. Hur smaklösa får våra grönsaker bli.

Debatten går intensivt och högljutt om vår köttförbrukning. Kött smakar fortfarande det gör inte vissa grönsaker. När det gäller grönsaksodling då är det förvånansvärt tyst. Det kanske finns någon tomatkrydda att tillföra så det smakar tomat.

Det är nästan ocker att ta 40 kr kilot för helt smaklösa tomater. Tomater skall odlas i koskit då får de den bästa smaken även om det känns lite äckligt att tänka på. Nog måste det väl gå att få smak på tomater och gurka på något sätt. Utseendemässigt är de ju fulländade men smaken den har man helt glömt bort. Krögaren Karl-Jan var på väg att ta fram någon form av smakgaranti på produkter. Det är hög tid att köra hårt med det kravet. Nu baseras priset på det vackra skalet.

När jag går i stormarknaden och ser dessa vackra tomater så associerar jag dessa till någon form av röd vattenförpackning inbäddat i ett smaklöst fruktkött. Det är mer smak på vissa plastflaskeförpackade vattensorter än en tomat. Visst är det snyggt med ett fint skal oavsett det är en människa eller tomat men jag gillar ett smakfullt och intressant innehåll bättre än ett tomt vackert skal.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading