Om webbplatsen | Kontakt

Två miljoner pensionärer lägger snart röster i riksdagsvalet!

Bra att politikerna börjar förstå den ekonomiska situationen för många pensionärer. Vårt nuvarande pensionssystem resulterar ju i att den som lever till de dryga åttio har bara 40 % kvar av sin slutlön att leva på. Nu börjar de röra på sig inför valet och det handlar i första hand om att återställa nivåerna och sedan minska skatteorättvisorna. Nu får pensionärerna en lönesänkning, högre skatt och en långsiktig urholkning av sin pensionsnivå.

Jag har skrivit om det förr och gör det igen och det är det faktum att det endast är ett fåtal i Sverige som begriper sig på pensionssystemet och dess effekter. Min uppfattning är att vi kan utesluta hela riksdagen de flesta handläggarna i departementen och många på de ansvariga myndigheterna. Vi har ett fåtal inom pensionärsorganisationerna som i detalj kan det här med pensioner och effekterna långsiktigt. Sveriges Pensionärers Riksförbund har några experter som med stort tålamod har satt sig in i problematiken. Ta med dem som experter i en parlamentarisk utredning, då kanske regeringen och oppositionen kan lära sig pensionsproblematiken och vidta rätt åtgärder.

Att bara böka med skattefrågan räcker inte det måste ske en analys in i systemets kapilärer. KD-ledaren Göran Hedlund skall ha all heder för sitt utspel om sänkt skatt för pensionärer. Han bör ta ytterligare ett steg och tillsätta en parlamentariskt utredning för att lösa frågan långsiktigt. Den kritik han får för att inte vara i Stockholm på Pride-festivalen är nästintill löjlig. Pensionsfrågan är en väsentligt mycket viktigare än en festival i Stockholm. Skall partiledarna ränna omkring på rockfestivalerna också?

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading