Om webbplatsen | Kontakt

Tycker vi bättre om varg än människor?

Dagligdags läser man om skottlossning i Sverige. Beväpnade personer går in i ungdomsgård och skottskadar flera personer. Två personer hittas innebrända i bil på E6:an o.s.v.. Rapporterna om vapenvåldet kommer varje dag in genom TV apparaten. Inatt dör sannolikt också någon genom våld. Det här är något vi inte kan tolerera. Det blir ett jäkla liv om några vargar skjuts men alla dessa mord förorsakar inga media- och bloggstormar.

Samhället måste agera tuffare mot den illegala vapenhanteringen. De flesta vapen som används vid dessa våldsdåd är med all säkerhet insmugglade eller stulna. Att smuggla in vapen via flyg kan i dagsläget nästan anses som uteslutet utan vägen in i Sverige går över Öresund och östtrafiken.  Samtidigt ifrågasätts tulens kontroller vid inre gräns.

Med ganska små resurser kan Sverige genom tullkontrollen hålla borta stora delar av sådant elände som vapen. Det är mycket lovvärt att narkotikasökhundarna nu skall utbilda sig för vapensök. Jag hoppas att den aktiviteten kommer igång snabbt och utökas med fler resurser. Detta kan hålla borta en del av de vapen som smågangsters i förorterna nu far runt med för att visa någon form av missriktad tuffhet.

De illegala vapnen måste bort från marknaden och behöriga brottsbekämpningsmyndigheter måste ta den här frågan på allvar annars har vi snart samma anarki som på Haiti. Tjallare måste få bra betalt och skyddas identitetsmässigt. Föräldrar och sociala myndigheter måste få unga människor att förstå att det är tuffare att t.ex. köra ett Vasalopp och klara av en utbildning än att jönsa omkring med ett vapen. Tyvärr gör en förbannad bloggare ingen storm i en viktig fråga.

Vi kan inte ha ett samhälle där folk skjuts eller mördas nästan varje dag även om det i många fall handlar om någon slags självsanering. På något sätt känns det som om samhället blundar för det grova våldet som utförs av mer eller mindre yrkeskriminella. En pensionär som läxar upp en elak tonåring blir däremot dömd enligt lagens alla tillämpliga rekvisit.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading