Om webbplatsen | Kontakt

Uselt stöd till svensk folkdans och musik!

Jag har skrivit om det förr men nu har jag fått oväntat stöd från Sverigedemokraterna som vill stödja svensk folkmusik och dans. Det är faktiskt en kulturskatt som håller på att gå i graven. Folkdansarna blir bara äldre och det är ont om ungdomar i leden, kanske är det något bättre ute i landet men om några år finns det inga folkdansare som dansar med barnen på midsommaraftonen och visar upp svenska folkdanser.

Svensk television alla kategorier skall ju lyfta kulturen men de visar bara dansprogram med utländska danser och det kan möjligtvis förekomma en snutt med folkdans på midsommaraftonen. Kanske är det dags att bilda en kartell och ta 100 000 för en uppvisning en midsommar, då kanske man vaknar och börjar förstå värdet.  Kulturmänniskorna i media verkar bli alltmer obegåvat enkelspåriga och dessutom väller det könsord ur munnen på dem när de med glädje recenserar författare som i brist på skrivarkompetens kallar sina böcker för könsord eller andra ord som vi inte använder i seriösa sammanhang.

Nu vill Sverigedemokraterna stödja svensk tradition och då lär det väl bli ännu svårare att få den s. kultureliten att begripa att de har en kulturskatt att bevara på hemmaplan. Det är märkligt att folk tror att allt är bättre och finare ju längre bort från Sverige man kommer.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading