Om webbplatsen | Kontakt

Varför är alla vindkraftverk vitfärgade?

Vad jag förstår så har vi för närvarande ca: 900 vindkraftverk och målet är 6000 st. Det påstås att ett vindkraftverk kan försörja 1000 hushåll med el vilket skulle innebära att 6 miljoner hushåll hade sin el säkrad. Från början var jag skeptisk men nu börjar det likna något. Det jag inte förstår det är fantasilösheten att måla alla vita eller möjligtvis vitgrå. Det hade varit bättre med gröna eller blå då hade de ju smält in i skog och himmel. Kanske är det lättare för kråkorna att se det vita så det inte flyger in och skadar sig men de är nog smartare än så.

Det är inget orimligt i att ha 6000 vindsnurror de kommer knappt att märkas i det vidsträckta Sverige. Kör vi hårt med berg- och luftvärme kan det bli riktigt bra. Men det är rätt att hålla dörren öppen för kärnkraften och åtminstone hålla igång de kärnkraftverk vi har just nu. Skall vi sedan köra våra bilar på el då får vi nog ladda flera kärnkraftverk om någon vågar. För övrigt så tycker jag mig minnas att många kärnkraftverk också är vita. Vitt kanske är någon form av favoritfärg i elbranschen.

Jag har sagt det förut och säger det igen, har vi tillgång till billig och bra energi samt välutbildade människor då klarar vi allt, t.o.m. att byta planet om det behövs och när den tiden är inne. För min del så blir jag nog kvar på jorden ”av lätt insedda skäl”.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading