Om webbplatsen | Kontakt

Vi äro alla Neandertalare?

Jag läste häromdagen att vi som bor norrut i världen har gener från Neandertalarna och det kunde man ju förstå. Vilken klok människa skulle bosätta sig i den kalla nord när det finns varmare trakter. Det verkar inte som vi var starkare på något sätt eftersom de invaderande Homo Sapiens slog ihjäl männen och parade sig med kvinnorna. Och här är vi tjocka släkten till Neandertalarna och det känns nästan bättre än att skryta med att man är släkt med vikingarna. Detta om man bortser från utseendet.

Det känns verkligen att ha riktiga djupa rötter när man är släkt med ”Neandertalarna”. Nåväl man kan väl gå ännu längre tillbaka men det är nog inte lika hedrande. Neandertalarna måste ha varit riktiga hårdingar ändå eftersom de slogs med mammutar och sabeltandade tigrar. Neandertalarna var högväxta och muskulösa med en hjärnvolym som var något större än vår stod det på Google och det känner man ju gärna igen sig i.

I en annan text framställdes Neandertalaren som icke människa och det känner man ju inte igen sig i. Det är ju också förbjudet att para sig mellan människa och djur. Nåväl jag tycker att Neandertalarnas gener skött sig bra och skapat ett välskött humanistiskt samhälle här uppe i den kalla nord. Det har gått 25 000 år sedan släkten dog ut så generna har nog förhoppningsvis genomgått en viss förädling. Något som mina ovänner inte tycker.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading